Journal

De ultieme gids om een droge januari te overleven

Door Lyre's Spirit Co

22 december 2022

De ultieme gids om een droge januari te overleven

Elk jaar doen miljoenen mensen mee aan de droge maand, soms als een persoonlijk voornemen om gezonde gewoonten aan te moedigen of om de wereld te bewijzen dat ze de drank kunnen laten staan. Wat de reden ook is, meedoen aan droog januari kan veranderingen in je levensstijl op langere termijn bevorderen die opmerkelijk goed zijn voor je gezondheid en welzijn.

Op de korte termijn kan het echter een uitdaging zijn om de maand door te komen als je gebruikelijke routine ontspanning met alcohol omvat. Daarom hebben wij de ultieme gids samengesteld om de droge maand te overleven. Lees verder voor tips en trucs en voor informatie over de grote voordelen voor je gezondheid aan het eind van de maand.

Wat is een droge maand?

Een droogmaand is een periode waarin je vrijwillig een hele maand geen alcohol drinkt - meestal als onderdeel van een droogmaanduitdaging, voor liefdadigheidsacties, of als persoonlijk voornemen om een tijdje geen giechelsap te drinken.

Een droogmaand kan sensationeel goed zijn voor uw gezondheid, met vele gezondheidsvoordelen op korte en lange termijn door deelname.

Moet ik meedoen?

Als je je afvraagt of je de wereld zonder drank tegemoet moet treden, zijn er veel overtuigende gezondheidsredenen om het eens te proberen. Bovendien is het een geweldige manier om 'nuchterheid te proeven' zonder je overweldigd te voelen door de gedachte dat je alcohol voor altijd moet laten staan.

Deelnemen aan een droge maand of een droge maand uitdaging is een soort zelfdiagnose - misschien heb je het gevoel dat je de laatste tijd een beetje te veel drinkt of ben je begonnen met het ontwikkelen van een ongezonde routine - maar je moet met je gezondheidsprofessional spreken als je sterk afhankelijk bent van alcohol.

Tips om droog januari voor te bereiden en te overleven

Vermijd triggers, breek je routine af, en plan voor verleidingen

Soms is de aanwezigheid van alcohol of bepaalde omgevingen gewoon te verleidelijk. Als je moeite hebt om nee te zeggen tegen een glas wijn, een pint bier of een alcoholische versnapering, is het misschien beter om een pauze te nemen van activiteiten zoals happy hour of etentjes waar waarschijnlijk alcohol in het spel is. Maak in plaats daarvan niet-drinkende plannen met vrienden en familie: ga naar de film, bezoek het park, of begin een nieuwe les. Als dat geen optie is, vervang dan je favoriete drankje door een alcoholarm of alcoholvrij alternatief. Op Lyre's, onze exquise assortiment alcoholvrije gedistilleerde dranken ziet er net zo uit, smaakt net zo en zwiert net zo over het gehemelte als het origineel!

Het drinken van alcohol wordt vaak gestimuleerd door omgevingsfactoren, routines en gewoonten, dus door je routine te veranderen - al is het maar een kleine verandering om je drang om te drinken te onderdrukken - kun je verleidingen beter vermijden. Als je de gewoonte eenmaal doorbroken hebt, wordt het makkelijker om het glas over te slaan!

Maak doelen (en vertel je vrienden en familie erover)

Realistische verwachtingen en doelen stellen is een no-brainer, maar het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer ze op te schrijven in een dagboek of gebruik post-it's om jezelf aan je voornemens te herinneren. Als je voor een uitdagend moment staat, kan een dagboek met al je doelen een prachtige herinnering zijn aan hoe je je een paar dagen of weken geleden voelde, hoe je gezondheid is veranderd sinds je de alcohol hebt gedumpt, en wat je echt wilt als je geen drang hebt om te drinken. Documenteer alles: je huid, humeur, energie en slaap, en kruis elk doel aan dat je bereikt.

Maak je doelen bekend aan vrienden en familie voor een onschatbaar steunsysteem dat je op het juiste spoor zal houden.

Een nieuwe manier ontwikkelen om ermee om te gaan

Als u zich aangetrokken voelt tot alcohol als een manier om te ontstressen aan het eind van een hectische dag, zal het vinden van een alternatieve manier om te ontspannen u helpen de droge maand door te komen en nieuwe manieren aan te leren om ermee om te gaan. Leid uw geest af en stel de drang uit door naar een andere kamer te gaan, een boek of tijdschrift te lezen, een alcoholvrije vervanger te drinken, of ademhalingsoefeningen of een lichte workout te doen. Het uitstellen van je routine coping strategie zal je vaak lang genoeg geven om te beseffen dat je de alcohol niet nodig hebt om oké te zijn.

Vermijd "alles of niets" denken

So, you decide to take up a dry January challenge, but you have a drink two weeks into the month. Do you give up? Nope! It’s not the end of the world. Giving up alcohol can be overwhelming, so simply giving dry month a go - whether or not you end up with a 100% dry month or an 80% dry month - is an excellent step towards lowering your alcohol intake and reaping the benefits of a low or no-alcohol lifestyle. After all, cutting back is better than nothing at all! The important thing to remember is to bounce back and recommit to your intentions if you do have an alcoholic beverage.

Zoek een vervanger

Als je het bijzonder moeilijk vindt om in januari droog te blijven, kan het vinden van een vervanger je helpen om de maand wat gemakkelijker door te komen. Misschien vindt u uw vervanger zelfs lekkerder! Onze opmerkelijke reeks alcoholvrije dranken zijn onmogelijk tot in de perfectie bereid, terwijl onze recepten (voor een succesvol droog januari) eenvoudige alcoholvrije drankjes voor alle gelegenheden bieden.

Belangrijkste voordelen voor de gezondheid

Uw algemene gezondheid en immuunsysteem kunnen verbeteren

Alcoholgebruik leidt vaak tot verschillende negatieve gevolgen voor de gezondheid - zoals een hoog cholesterolgehalte, een verzwakt immuunsysteem en een hoge bloeddruk - en verhoogt het risico op bepaalde ziekten, waaronder kanker, hartziekten, beroertes en leverproblemen.

Deelnemen aan de droogmaand kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van je algemene gezondheid en welzijn (zowel lichamelijk als geestelijk) en versterkt je immuunsysteem drastisch terwijl je geen alcohol consumeert.

U slaapt vaster en voelt zich energieker

Als je merkt dat je vaak de hele nacht opblijft om te drinken, of dat je na het drinken vrij snel in slaap valt maar om 3 uur 's nachts wakker wordt en niet meer in slaap kunt komen, ben je niet de enige. Ervoor zorgen dat je beroerd slaapt is iets wat alcohol het beste doet. Een voordeel van een droge maand is dat je slaap- en energieniveau drastisch kunnen verbeteren, waardoor je motivatie, productiviteit en hersengezondheid toenemen.

Je bent misschien in een betere stemming

Het is een veel voorkomende misvatting dat een glaasje "giechelsap" je opfleurt en de zon doet schijnen op een sombere dag. Helaas wordt het drinken van alcohol om te ontspannen aan het eind van een zware dag vaak een ongezonde coping-strategie die de symptomen van depressie en angst versterkt. Hoewel een droogmaand op zich een ziekte als depressie niet zal verhelpen, kun je merken dat deelname aan de droogmaand je algemene humeur verbetert, je emoties stabiliseert en je de kans geeft om je motivatie om te drinken te evalueren.

Uw taille kan krimpen

Alcohol en calorieën zijn net zulke goede vrienden als macaroni met kaas. Als je regelmatig alcohol drinkt, voeg je calorieën toe die geen voedingswaarde hebben en je geen vol gevoel geven. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een aanzienlijke gewichtstoename die vaak zowel het geestelijk als het lichamelijk welzijn beïnvloedt.

Een aanzienlijk voordeel van een droge maand is gewichtsverlies; je beperkt alleen vloeibare calorieën en je maakt minder snel impulsieve voedselkeuzes omdat je beoordelingsvermogen is aangetast.

Wilt u een opmerkelijk geheim weten dat uw happy dance compleet zal maken? Met ons uitgelezen assortiment liefdevol vervaardigde alcoholvrije dranken kunt u genieten van uw favoriete drankje met minder calorieën.

Je huid kan er helderder uitzien

Alcohol staat erom bekend dat het je vermogen om goed gehydrateerd te blijven aantast, en een gebrek aan hydratatie leidt meestal tot een droge, doffe huid. Alcohol heeft ook de neiging om je hormonen te verhogen, je bloedsuikerspiegel te laten stijgen en het verouderingsproces te versnellen, dus voor je huid is het drinken van alcohol een recept voor een ramp. Als je een maand lang geen alcohol drinkt, zul je zien dat je huid er aan het eind van de maand gezonder en stralender uitziet.

Je zult zien hoe je lichaam zich voelt zonder de alcohol

Een van de belangrijkste voordelen van een droogstandsmaand is dat je ontdekt waar alcohol momenteel in je leven past en hoe je gezondheid er onbewust door kan worden beïnvloed. Dit geldt vooral als je je de laatste tijd niet zo goed voelt en vermoedt dat je gewone drinkgewoonten je geestelijk, lichamelijk of sociaal beïnvloeden.

Een maand lang geen alcohol drinken is een geweldige manier om je lichaam en geest te verfrissen, je tolerantie te verlagen, en te leren dat je geen drank nodig hebt om te ontstressen of van het leven te genieten.

Cocktail aanbevelingen voor droge januari

Als je klaar bent om de droge maand aan te pakken als de kampioen die je bent, zullen deze ongelooflijk lekkere, drankvrije recepten met minder calorieën en zonder vervelende kater je helder van geest maken, vrolijk, en in prima conditie om te overleven (en te gedijen) tijdens de droge maand.

Lyre's Penicilline

Deze moderne klassieker heeft de wereld veroverd! De warme, rustgevende smaken van honing, citrusvruchten, gember en Lyre's American Malt zorgen voor de perfecte drank om je ziel te verwarmen op een koude, winterse avond. Best geserveerd in een ouderwets glas met verse ijsblokjes en gember om te garneren.

Lyre's Blood Orange Spritz

Deze elegante spritzdrank is een knipoog naar de smaken, de houding en de kleur van de Siciliaanse bloedsinaasappel. Zoet, bitter en verfrissend, deze spritz voor alle gelegenheden wordt het best geserveerd in een groot of stamloos wijnglas, met schijfjes bloedsinaasappel en een takje rozemarijn wanneer u dat Apertivo gevoel nodig heeft. Saluti!

LyreLynchburg Lemonade

Een heerlijk verfrissende Amerikaanse whiskey highball die perfect is als een drankje na het werk. Best geserveerd in een highball glas met een citroenschijfje en limoen. Drankjes!

Lyre's Dry Martini

Wat is er niet geweldig aan een Dry Martini? Laat je innerlijke Bond - James Bond - de vrije loop met Lyre's prachtig charmante Dry Martini. Serveer in een martiniglas (natuurlijk!) of kleine coupette, en top af met een krullende citroendraai.

Lyre's Contessa Negroni

Dit heerlijke brouwsel is een prachtige versie van de beroemde Negroni; de zware bittere amaro is vervangen door de lichtere, sinaasappelachtige Italian Spritz, en de Aperitif Dry vervangt de Rosso. Het is een beetje het groovy achterneefje van de Negroni. Best geserveerd in een ouderwets glas met verse ijsblokjes en een schijfje citroen om het een beetje extra pit te geven.

ONTDEK DE WERELD VAN LYRE'S

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

×

WELKOM

We vermoeden dat u niet uit de buurt komt, selecteer uw regio