Journal

Alles wat je moet weten over Negroni

Door Lyre's Spirit Co

8 jul 2022

Alles wat je moet weten over Negroni

Onmiskenbaar een van de beroemdste aperitieven, de tijdgeestbepalende Negroni is even geliefd en alomtegenwoordig als de Cosmopolitan was in de jaren '90. Maar wat is een Negroni, en hoe is dit licht bittere, duivels complexe brouwsel - gemaakt van slechts drie ingrediënten - een van de meest opmerkelijke cocktails aller tijden geworden? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over de Negroni (plus een aantal ongelooflijk lekkere, niet-alcoholische Negroni-recepten).

Wat is Negroni?

De verfijnde Negroni straalt coolheid, chique eenvoud en een beetje mysterie uit, net als zijn oorsprong. Als het gaat om de creatie van de nu moderne klassieker, heeft de geschiedenis de neiging om zich in verschillende richtingen te splitsen naar twee bepaalde stichtende figuren - Graaf Camillo Negroni, of Generaal Pascal Olivier de Negroni de Cardi.

Volgens sommige cocktails begon het opmerkelijke verhaal van de Negroni in Caffè Casoni in Florence, Italië, in 1919. Volgens de legende is het op deze intieme locatie dat Graaf Camillo Negroni de drank uitvond door een Americano te bestellen met gin in plaats van sodawater. De nieuwe variatie werd steeds meer gevraagd, zodat - als gevolg van de populariteit - de Negroni-familie de Negroni-distilleerderij stichtte, die een kant-en-klare versie produceerde onder de naam Antico Negroni 1919.

Een tegenverhaal van het bovenstaande is dat de cocktail werd gecreëerd in Senegal in de late jaren 1800 door Generaal Pascal Olivier de Negroni. Volgens de afstammelingen van de generaal en getuigenissen in Senegal, deelde een kapitein van het Franse leger de geheimen van de Negroni in de stad Dakar. Sommige berichten suggereren zelfs dat de cocktail werd gecreëerd om het huwelijk tussen de generaal en zijn geliefde vrouw te vieren.

Ondanks zijn betwistbare oorsprongsverhaal is één ding zeker: de Negroni is een verrukkelijk perfecte, gemakkelijk te maken cocktail voor het hele seizoen, die de eetlust opwekt en het smaakpalet prikkelt.

Tijdens je Negroni-avonturen vragen sommigen zich misschien af: "Is Negroni een mannendrankje?". Een veel voorkomende vraag die waarschijnlijk is ontstaan toen James Bond de Negroni ging gebruiken als een van zijn favoriete drankjes (als hij niet aan het nippen was van een Martini, natuurlijk). De Negroni is echter noch een mannendrankje, noch een vrouwendrankje; het is een drankje voor iedereen. Er is iets heel cools en egalitair aan de Negroni waardoor zowel mannen als vrouwen elegantie uitstralen in alle eenvoud.

De Negroni is volledig gemaakt van sterke drank; het is een drank op sterke drank soort drank die meestal bestaat uit droge gin, zoete vermout en bitters, vervolgens gegarneerd met sinaasappel. Als gevolg daarvan is de Negroni geen zwak drankje, met een gemiddeld alcoholgehalte ergens rond de 24% ABV (Alcohol By Volume). Gelukkig is er met Lyre's onmogelijk gemaakte niet-alcoholische Negroni-set en niet-alcoholische Negroni-recepten, kun je de hangangst overslaan en genieten van Negroni na Negroni in een drankvrije buiger die eruitziet, smaakt en over het gehemelte slingert net als het origineel!

Hoe smaakt het?

Deze klassieke Deze klassiekeaperitiefcocktail ziet er misschien uit als een charmante, robijnrode, zoete Italiaanse lekkernij, maar is net als een roedel wezels sluw, een beetje bitter, en vol verrassingen.

De Negroni, hoewel eenvoudig te maken met slechts drie geroerde ingrediënten, is duivels complex, verfrissend, en gelaagd met bittere, pittige noten van grapefruit en jeneverbes. Is het te bitter, vraagt u? Helemaal niet. De zoete vermout balanceert de klassieke bittere en kruidige kenmerken om een heerlijk brouwsel te creëren dat precies bitter genoeg is.

Als je genoeg hebt van cocktails die te zoet of sour zijn, biedt een Negroni biedt een geheel nieuw niveau van smaakdiepte die zich goed aanpast aan elke tijd van het jaar. De heldere citrussmaken maken een Negroni verfrissend in de zomer, terwijl de bittere, kruidige noten je tot in je diepste binnenste verwarmen in de koelere wintermaanden. 

Hoe drink je een Negroni?

Als u zich afvraagt hoe u een Negroni moet drinken, bent u hier aan het juiste adres. De ingewikkelde combinatie van smaken in de Negroni maakt het zeer geschikt om te genieten naast hapjes en voorgerechten als een pre-dinner of aperitiefdrankje om uw avond goed te beginnen.

Om een Negroni te maken, heb je maar een paar ingrediënten nodig, een ouderwets glas, wat ijs, en iets om het geheel mee te roeren. Bij sommige cocktails kun je het ijs naar wens overslaan, maar de Negroni wordt het best gedronken met ijs erbij; het ijs helpt de aromatische botanische geur vrij te laten terwijl het de drank een beetje verdunt.

Als je er meer dan één neemt, zorg dan voor voldoende snacks of maak er een alcoholvrije Negroni van. Onze lage en alcoholvrije Negroni-recepten betekent dat u kunt genieten van uw Negroni-bender en toch het diner kunt halen. Fijne dagen!

Wat is de Negroni Week?

In de loop der jaren heeft de Negroni erkenning gekregen als een van de beste cocktails ter wereld. Als gevolg daarvan zijn er nu zeven volledige dagen van de viering gewijd aan het, waarbij de deelnemende locaties een deel van de opbrengst van de verkoop van Negroni's aan een goed doel geven. In een notendop, de Negroni-week draait om je glas heffen voor een goed doel!

Wanneer is het Negroni Week?

Maandag, 12 sept 2022 - Zondag, 18 sept 2022

Hoe geniet je dit jaar van een sobere Negroni Week met Lyres

Vier de Negroni Week 2022 alcoholvrij met het beste assortiment alcoholvrije sterke dranken die de wereld ooit heeft gezien. Elke Lyre's spirit ziet er uit, smaakt en zwiert over het gehemelte net als het origineel. En toch, door de afwezigheid van giechelsap blijft u helder in het hoofd en opgewekt om de hele dag, elke dag van Negroni na Negroni te genieten.

Beste niet-alcoholische Negroni-recepten

Lyre's Negroni

De klassieke Negroni! Heerlijk, robijnrood, en een beetje bitter. Moeten we nog meer zeggen?

Je hebt nodig:

Methode:

  1. Roer de ingrediënten kort boven vers ijsblokjes
  2. Schenk in een elegant, ouderwets glas gevuld met verse, grote ijsblokjes.
  3. Garneer met een schijfje sinaasappel. Drankjes!

Lyre Pink London Negroni

Pink London Spirit, Aperitif Rosso en Italian Spritz en vormen samen een aria van smaak die zingt met aroma's van rozenbottel en bosbes in een symfonie waarvan u de hele nacht zult willen genieten. Bellisimo!

Je hebt nodig:

Methode:

  1. Schenk in een elegant, ouderwets glas en roer kort boven een groot blok ijs
  2. Garneer met een pittig citroen schijfje

Lyre's Contessa Negroni

Dit heerlijke brouwsel vervangt de zware bittere Amaro voor de lichtere, sinaasappelachtige Italian Spritz, en de Aperitif Dry vervangt de Rosso om een ongelooflijke versie van de beroemde Negroni te creëren die een beetje de groovy, tweede neef van de Negroni is.

Je hebt nodig:

Methode:

  1. Roer de ingrediënten in een glas met ijs.
  2. Schenk in een elegant, ouderwets glas gevuld met verse, grote ijsblokjes.
  3. Garneer met een schijfje zure citroen

Lyre's Rosa Negroni

Innovatie is noodzakelijk, mio amico. Neem een eenvoudige Negroni en geef het een geurige kust twist voor een geïnspireerde Rosa Negroni - een geïnspireerde keuze om indruk te maken op je collega's!

Je hebt nodig:

Methode:

  1. Doe de ingrediënten in uw favoriete ouderwetse glas, vul het met ijs en roer
  2. Garneer met een schijfje citroen en een aromatisch takje rozemarijn

Lyre's Boulevardier

Neem een Negroni, verwissel de gin voor een flinke scheut American Malt en u, mijn goede heer, bent klaar voor een avondje flaneren over deze meest wellustige van de boulevards.

Je hebt nodig:

Methode:

  1. Kort roeren boven vers ijsblokjes
  2. Schenk in een elegant, ouderwets glas gevuld met verse, grote ijsblokjes.
  3. Garneer met schijfje sinaasappel

ONTDEK DE WERELD VAN LYRE'S

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

×

WELKOM

We vermoeden dat u niet uit de buurt komt, selecteer uw regio