Journal

Stoppen met alcohol? Je staat er niet alleen voor

Australiërs zijn duidelijk hun liefde voor alcohol aan het verliezen, met nog meer onderzoek dat een daling van de consumptie in de afgelopen jaren bevestigt. Onderzoekers van Roy Morgan ontdekten dat in 2019 iets meer dan twee derde van de Australiërs (67,5%) in gemiddeld vier weken alcohol drinkt, een daling van 2,6% ten opzichte van vijf jaar geleden (70,1%).

Deze laatste bevindingen bouwen voort op reeds overweldigend bewijsmateriaal dat onze veranderde drinkgewoonten aantoont, waarbij het Australische Bureau voor de Statistiek meldt dat de alcoholconsumptie per hoofd van de bevolking alcoholconsumptie de afgelopen tien jaar elk jaar met ongeveer 1,1% is gedaald.

Uit de Roy Morgan-studie, die gebaseerd is op diepte-interviews met meer dan 50.000 consumenten die jaarlijks bij hen thuis komen, blijkt dat het verbruik van alle grote categorieën alcoholische dranken de laatste vijf jaar is gedaald.

"Alcohol werd vaak beschouwd als een centrale rol in het sociale leven van veel Australiërs, maar uit het laatste onderzoek blijkt dat een dalend percentage Australiërs nu alcohol drinkt," aldus Michele Levine, CEO van Roy Morgan.

Delicious Magazine, dat verslag uitbracht over de studie, had een slim advies voor Australiërs die "deel uitmaken van de nieuwe generatie van geheelonthouders".

"Kijk eens op Lyrevoor alcoholvrije dranken waarmee je thuis je eigen drankjes zonder drank kunt maken", adviseerde het tijdschrift.

Natuurlijk zijn wij het daarmee eens. En u kunt meer te weten komen over het Lyre's assortiment van niet-alcoholische dranken door te klikken hier te klikken.

ONTDEK DE WERELD VAN LYRE'S

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

×

WELKOM

We vermoeden dat u niet uit de buurt komt, selecteer uw regio