Journal

6 tips voor het plannen van een nuchter bruiloftsfeest

Bruiloften (en alle verlovingsfeesten daartussenin) zijn typisch met drank overgoten evenementen waar niet vaak rekening wordt gehouden met mensen die nuchter willen blijven. Dus hoe zorg je ervoor dat je geliefden zich op hun gemak voelen? Per slot van rekening verdient iedereen het om op zijn eigen manier te kunnen drinken en toch aan de feestvreugde te kunnen deelnemen. In de meeste gevallen hoeft u geen volledig alcoholvrije bruiloft te organiseren om uw nuchtere dierbaren te helpen zich verzorgd te voelen; een paar eenvoudige handelingen kunnen ervoor zorgen dat iedereen van uw bruiloft kan genieten, ook uw nuchtere gasten.

Bied alcoholvrije bruiloftsdrankjes aan

Een ruim aanbod aan alcoholvrije bruiloftsdranken is essentieel bij het plannen van een sobere bruiloft. Het maken van een mocktailmenu is een uitstekende manier om drankjes zonder drank aan te bieden die er vaak net zo uitzien en net zo smaken als het origineel, maar die veel inclusiever zijn voor alle gasten. Zorg er ook voor dat je de gebruikelijke nietjes aan de bar (zoals cola en spuitwater) in voorraad hebt voor gasten die liever geen namaak drinken. Klaar om met uw menu te beginnen? Bekijk onze top 10 alcoholvrije drankjes om te vieren, of probeer deze recepten hieronder:

Lyre's G&T

Er gaat niets boven een warme bruiloft omringd door dierbaren met een klassieke G&T in de hand. We hebben het ook niet over een nummer van Giggle & Toff - het tijdschrift voor trustfondsbaby's - (hoewel het een vreselijk super leesvoer is)!

Je hebt nodig:

  • 45 ml Lyre's London Dry Spirit
  • 120 mL premium gebotteld tonic water
  • 1 schijfje roze pompelmoes
  • Een takje rozemarijn (garnering)

Methode:

  • Doe de ingrediënten in uw favoriete highball-glas
  • Roer en vul op met ijs
  • Garneer met een takje rozemarijn

Lyre's Mojito Pitcher

Zet op elke tafel een kannetje Mojito's voor alle gasten! Geniet van Lyre's White Cane Spirit, muddled munt en hints van suikerriet voor een niet-alcoholische bruiloft drank zo verfrissend en liefdevol als het bruidspaar.

Je hebt nodig:

  • 180mLLyre's White Cane Spirit
  • 60 ml limoensap
  • 45 ml witte suikerstroop (1:1)
  • 2 grote handenvol muntblaadjes
  • 4 kalk wielen
  • Premium gebotteld sodawater

Methode:

  • Doe de ingrediënten in een karaf van 1 liter
  • Vullen met ijs en roeren
  • Garneer met 2 stevige munttakjes

Bied geen wijn aan die aan tafel wordt geschonken.

Het is misschien wat chiquer om wijn in de glazen van de gasten te laten schenken terwijl ze aan tafel dineren, maar het voortdurend schenken van alcohol kan vermoeiend zijn voor gasten die liever geen alcohol drinken. Zorg in plaats daarvan voor een bar die zowel alcoholische als niet-alcoholische alternatieven biedt, zodat uw gasten kunnen kiezen om naar de drank te gaan in plaats van dat de drank naar hen gaat. Je kunt ook niet-alcoholische huwelijksdrankjes aanbieden (zoals mocktails voor bruiloften of alcoholvrij bruisend) aan elke tafel aanbieden en de bar de alcohol laten schenken. Dit kan gasten helpen die pas nuchter zijn of in herstel zijn. Onze gids voor alcoholvrije cocktails aan de bar is een goede plek om te beginnen bij het samenstellen van een lijst met uitgelezen alcoholvrije alternatieven om op uw trouwlocatie te serveren.

Neem een activiteit op tijdens het cocktailuurtje zodat niet drinken niet zo lastig is.

Cocktail hour kan ongemakkelijk en enigszins eenzaam aanvoelen voor nuchtere gasten - vooral voor degenen die vroeger dronken maar nu niet meer. Een ongedwongen activiteit tijdens het cocktailuurtje wordt vaak op prijs gesteld. Populaire activiteiten zijn bijvoorbeeld gazongames, muzikaal entertainment of trivia-spelletjes over het pasgetrouwde stel. Dergelijke activiteiten geven de gasten iets te doen met hun handen en geest en helpen mensen contact te maken zonder de druk om te drinken.

Toast met alcoholvrij bruisend

Voor de toast kan mousserende wijn een feestelijke glans geven aan huwelijksvieringen; maar het maakt het niet minder feestelijk om de drank eruit te halen en te vervangen door nuchtere, inclusieve alternatieven. Als je een nuchtere bruiloft plant, zorg dan voor alcoholvrije mousserende wijn, zodat de gasten mee kunnen doen zonder zich onder druk gezet te voelen om een uitzondering te maken voor de toast op het huwelijk. LyreDe bekroonde Classico Grande is onmogelijk te onderscheiden als een premium alcoholvrij feest in een fles. Met een verleidelijk limoenboeket en toetsen van verse perzik en granny smith appel is de Classico Grande de perfecte begeleiding van elke nuchtere huwelijkstoast.

Maak geen ophef als ze eerder willen vertrekken.

Voor nuchtere gasten - vooral diegenen die herstellende zijn - kan het een uitdaging zijn om tot diep in de nacht bij veel drinkende mensen te zijn. Over het algemeen willen gasten (nuchter of niet) meedoen aan uw bruiloft om u en uw liefde te vieren, maar sommige gasten zullen - om verschillende redenen - niet de hele nacht willen blijven. Als je weet dat sommige gasten vroeg naar bed willen, laat ze dan weten dat het goed is en wees vriendelijk als ze het voor gezien houden.

Vraag je nuchtere vriend of familielid wat hen op hun gemak zou stellen

Als u weet dat bepaalde gasten drankvrij gaan, is het simpelweg vragen wat u kunt doen om het hen naar de zin te maken een goede manier om een eerlijk en open gesprek te beginnen. Natuurlijk zullen de meeste gasten u waarschijnlijk vertellen dat u zich geen zorgen over hen hoeft te maken, maar door hen te laten weten dat u zich zorgen maakt over hun behoeften en wensen, laat u zien dat u hun keuze om nuchter te zijn steunt.

Door uw steun te betuigen, kunnen uw gasten zich op hun gemak voelen bij het genieten van alcoholvrije drankjes op de grote dag. En dat is wat een bruiloft echt nuchter-vriendelijk maakt.

ONTDEK DE WERELD VAN LYRE'S

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

×

WELKOM

We vermoeden dat u niet uit de buurt komt, selecteer uw regio