Journal

Een gids voor alcoholvrije veganistische mocktails

Door Lyre's Spirit Co

15 jul 2022

Een gids voor alcoholvrije veganistische mocktails

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl; soms is dat om culturele of gezondheidsredenen, andere keren om dieren te beschermen tegen uitbuiting en om groener te leven. Wat de reden ook is, kiezen voor een veganistische levensstijl heeft veel voordelen, maar het kan ook een uitdaging zijn om te weten welke menu-items veganistisch-vriendelijk zijn - vooral als het gaat om drankjes. Als het vinden van veganistische drankjes (vooral de niet-alcoholische veganistische drankvariëteit) een uitdaging is gebleken of je niet zeker weet of het iets voor jou is, hebben we je gedekt. Blijf lezen om te leren over ingrediënten om uit de buurt te blijven, de belangrijkste voordelen van veganisme, en twee van de beste veganistische mocktails om dit weekend te proberen.

Welke drankjes zijn veganistisch?

Een veganistisch drankje wordt als veganistisch beschouwd als het geen ingrediënten (en productiemethoden) bevat die afkomstig zijn van dieren. Veel bedrijven zullen trots het veganistische handelsmerk dragen als hun drankje veganistisch is, dus om het eenvoudig te houden, let hierop als je een drankje koopt! Als je niet zeker bent, controleer dan de ingrediëntenlijst op duidelijke of verborgen ingrediënten die afkomstig zijn van dieren. Ingrediënten om op te letten zijn onder andere:

  • Producten op basis van melk
  • Eieren
  • Gelatine (vaak te vinden in oranjekleurige frisdranken)
  • Karmijn of Cochenille (een rode kleurstof voor levensmiddelen, afkomstig van een insectensoort)
  • Honing
  • Visproducten (dit kan worden weergegeven als Omega-3)

Bovendien moet u nagaan hoe een drank wordt vervaardigd en gedistilleerd. Sommige dranken (zoals vruchtensap en sommige bieren en wijnen) worden geklaard met behulp van dierlijke producten (zoals Isinglass). Voor deze dranken kun je het beste kijken of er een veganistisch handelsmerk op staat of contact opnemen met de fabrikant als je het niet zeker weet.

Op Lyre'szijn we trots op ons veganisme; de geliefde sociale dieren die op onze etiketten staan afgebeeld, zijn de enige dieren die we gebruiken. We gebruiken volledig natuurlijke, van planten afgeleide essences, extracten en distillaten om het beroemde bouquet en de smaak te leveren in ons exquise assortiment van liefdevol vervaardigde niet-alcoholische veganistische dranken.

Voordelen van veganistische dranken

Voor de dieren

Het voorkomen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren is een van de voornaamste redenen om voor een veganistisch dieet te kiezen. Als veganist heb je waarschijnlijk een enorm medeleven met dieren en geloof je dat alle wezens, hoe klein ook, recht hebben op een leven. Het vermijden van het gebruik en de consumptie van dierlijke producten is een van de belangrijkste manieren waarop je je kunt verzetten tegen dierenmishandeling en -uitbuiting, en dit is een belangrijk voordeel van de keuze voor alcoholvrije veganistische drankjes.

Voor uw gezondheid

Het is aangetoond dat de keuze voor veganistische dranken (met name alcoholvrije veganistische dranken) verschillende positieve gezondheidsvoordelen biedt. Onderzoek wijst uit dat veganistische dranken en diëten het cholesterolgehalte en de bloeddruk kunnen verlagen, alsook het aantal gevallen van hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige soorten kanker kunnen minimaliseren. Bovendien is het een geweldige manier om meer te leren over voeding en de rol ervan op de gezondheid. Het leren van nieuwe recepten voor veganistische maaltijden en veganistische mocktails kan je algemene dieet verbeteren en gezonde eet- en drinkgewoonten aanmoedigen.

Voor het milieu

Een van de meest succesvolle manieren waarop een individu een groenere levensstijl kan leiden, is door alle dierlijke producten te vermijden. Onderzoek toont aan dat de consumptie van dierlijke producten de klimaatcrisis aanwakkert, terwijl veganistische diëten die zich richten op granen, groenten, fruit en bonen helpen om de planeet te beschermen.

Niet-alcoholische veganistische drankjes om te drogen

Lyre's Blackberry Smash

Deze serieus goede veganistische mocktail zit boordevol verse bramen, geurige munt en American Malt; het is officieel de perfecte manier voor een whisky liefhebber om te ontspannen na een lange dag!

Je hebt nodig:

  • 2 delen (60 mL) Lyre's American Malt
  • ½ deel (15 ml) witte suikerstroop (1:1)
  • ½ deel (15 ml) limoensap
  • 4 bramen
  • 8 muntblaadjes

Methode:

  • Muddle bramen en munt met suikersiroop in een shaker
  • Voeg alle ingrediënten toe en shake met ijs
  • Strain in een Old Fashioned glas met vers ijs
  • Garneer met een stevig munttakje en een braambes op een prikker

Lyre's Lyrebird Handvat

Geurige kamille en dennennoten verenigen zich met rabarber en zoethout elementen voor een plengoffer dat zegt, "Ik ben jouw huckleberry." Als een ode aan de Lyrebird, is dit echt een van de beste veganistische mocktails die er bestaan.

Je hebt nodig:

Methode:

  • Voeg de ingrediënten toe in een shaker en shake kort met ijs
  • Giet in een klein wijnglas zonder steel of in een tulpglas
  • Garneer met tajin of Mexicaanse kruidenkruiden


Drankjes!


ONTDEK DE WERELD VAN LYRE'S

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

×

WELKOM

We vermoeden dat u niet uit de buurt komt, selecteer uw regio